Scotoceşte-mi blogul!

luni, 22 martie 2010

Jurnalistul Mile Carpenişan a încetat din viaţă!

Colegii din presă sunt şocaţi de moartea lui Mile Cărpenişan. Toţi sunt însă de părere că viaţa a fost nedreaptă cu Mile. A scăpat de bombe şi împuşcături, dar şi-a găsit sfârşitul din cauza unei banale infecţii.


"A dat buzna în locuri din care restul fugeau, doar pentru a le spune, apoi, tuturor, ce tragedie lasă în urmă. S-a înfipt în călcâie şi a înghitit umilinţe, ştiind că el este cel care a aflat şi spune adevărul, nu cei care îl batjocoreau şi-i strigau că e prost. (...) A murit stupid, nedrept şi descurajant. A murit cu mult înainte de a termina ce avea de spus."
Vlad Petreanu
Jurnalistul Mile Cărpenişan, internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean Timişoara, în stare gravă, a încetat din viaţă, astăzi, la numai 34 de ani, la Secţia de Terapie Intensivă, ca urmare a unui stop cardiac.

Cărpenişan a fost transportat la spital săptămâna trecută, din cauza unei septicemii suferite ca urmare a infectării unui furuncul. În ciuda efoturilor medicilor, starea sănătăţii sale s-a agravat permanent. În scurt timp a făcut insuficienţă renală şi hepatică, pancreatită şi nu mai putea respira. Vineri a intrat în comă şi de atunci a fost menţinut în viaţă numai prin intermediul aparatelor.

Aflat în comă, azi-noapte timişoreanul a suferit două infarcturi, iar în jurul orei 15 s-a stins după un stop cardiac, susţin doctorii.

Mile Cărpenişan a fost corespondent special al posturilor Antena1 şi Antena 3, devenind cunoscut mai ales prin reportajele şi corespondenţele la cald de pe fronturile din fosta Iugoslavie şi Irak sau din Indonezia măturată de tsunami.
Dumnezeu să-l aibă-n pază!

Niciun comentariu: