Scotoceşte-mi blogul!

duminică, 7 februarie 2010

Basarab Nică PANDURU, un teleormănean get-beget!

Este teleormănean get-beget, născut la Mârzăneşti pe data de 11 iulie, 1970. S-a remarcat la echipa satului cu care a câştigat Cupa Teleorman. A jucat apoi la Rulmentul Alexandria, FCM Reşiţa, Steaua, Benfica, F.C. Porto. În 1999 pleacă în America de Sud la Sport Club Internacional. De asemenea, Basarab Nică Panduru a jucat pentru echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994.
În 2000 îşi încheie cariera de fotbalist la SC Salgueiros. Deşi a fost văzut ca fiind înlocuitorul perfect al lui Gheorghe Hagi, cel alintat de suporteri "Pandi" nu a confirmat pe deplin la naţională, ratând chiar o ocazie spre finalulul jocului cu Suedia de la CM din 1994.
În anul 2002 îşi începe cariera de antrenor la FC Timişoara şi continuă la Oţelul Galaţi şi FC Vaslui în 2005. Antrenează FC Farul Constanţa din 2006 pâna în 2007, când semnează cu FC Progresul Bucureşti. Pe 11 Septembrie 2009 Panduru a revenit la cea mai mare dragoste a vieţii lui, Steaua, unde a fost investit in funcţia de Manager Sportiv, funcţie ocupată ultima dată de o altă fostă glorie a clubului din Ghencea, Adrian Ilie.
Alături de alţi foşti mari fotbalişti români plecaţi spre marea performanţă de aici, din Câmpia Burnasului, cum ar fi Gigi Mulţescu, Constantin Zamfir, Iulian Mihăescu, Iulian Miu, Valentin Badea, Sorin Paraschiv etc., "Pandi" întregeşte galeria marilor fotbalişti români cu origini teleormănene.

Niciun comentariu: