Scotoceşte-mi blogul!

joi, 4 februarie 2010

Roşioreanca Nicoleta Drăguşin de la Kanal D, singurul corespondent al CNN din România !



Nicoleta Drăguşin este singurul corespondent pe care-l are CNN în România. Jurnalista este contributor la CNN World Report de mai bine de patru ani – din aprilie 2004 – şi are o carieră impresionantă în calitate de corespondent internaţional, din 2001 fiind prezentă în fiecare dintre focarele de conflict ale planetei.

Un prim pas din această colaborare a fost făcut anul trecut, când CNN a difuzat un reportaj realizat de Nicoleta Drăguşin. Subiectul: un software revoluţionar este implementat de Poliţia Română; programul modifică fizionomia copiilor dispăruţi, în aşa fel încât imaginile să-i reprezinte aşa cum arată în prezent.
Luna trecută, Nicoleta a împlint 29 de ani de când a văzut lumina zilei în Roşiorii de Vede. Soarta a vrut ca prima zi a Nicoletei în televiziune să fie una istorică, ziua care, s-a spus de multe ori, “a schimbat lumea din temelii”: 11 septembrie 2001 – data atentatelor sângeroase din SUA. Lucrul se intampla la OTV, dar după aceea, din 2002 – an în care a absolvit Ştiinţele Politice – până în primavara anului trecut, ziarista şi-a legat numele de postul Realitatea TV, din 2003 fiind director al Departamentului Ştiri Internaţionale. Actualmente, Nicoleta este editor Ştiri la Kanal D.

Cariera de corespondent internaţional a dus-o, de-a lungul acestor şapte ani, pe ziaristă în cele mai fierbinţi locuri ale planetei. În 2006, a fost singurul jurnalist de televiziune din România prezent în Beirut, în timpul cumplitului mini-război din Liban. Cu un an înainte, o altă exclusivitate pentru România: Nicoleta era primul jurnalist TV român care transmitea din New Orleans-ul devastat de uraganul Katrina. În 2003, la Realitatea TV, a fost membru al echipei de coordonare a transmisiilor din timpul războiului din Irak (primul ei contact cu profesioniştii CNN), în august acelaşi an transmitea din Darfur, Sudan – dezastrul umanitar fără precedent, iar ianuarie 2005 o găseşte corespondent din Kiev, Ucraina, în timpul neuitatei “Revoluţii Portocalii”. În decembrie 2004, tot la Realitatea, a fost membru al echipei de coordonare care transmitea dezastrul produs de tsunami în Asia.

Aceasta este “fotografia la indigo” a jurnalistei Nicoleta Drăguşin, o teleormăneancă get-beget, care a impresionat lumea bună a televiziunilor naţionale prin profesionalismul de care a dat dovadă.

Un comentariu:

b spunea...

bravo ei. a reusit!